ספירת טסיות נמוכה מאד - 74

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/01/2013 | 14:18 | מאת: סיגל - שבוע 37-38

שלום, לפני כשלושה שבועות בדיקת הדם שלי הראתה שכמות הטסיות שלי ירדה ל 99. לאחר כשבוע וחצי חזרתי על הבדיקה והיא הראתה ירידה ל 82. רופא הנשים שלי הפנה אותי להמטולוג. ההמטולוג שלח אותי לבדיקה ידנית שנעשתה במקום והבדיקה הראתה ירידה נוספת ל74. ההמטולוג טוען כי אין הצדקה לטיפול. אני מאד חוששת (פרט לידיעה כי אני לא אוכל לקחת אפידורל). הוא ביקש שאבצע כל שבוע בדיקה ואחזור רק אם יש ירידה ל50. תוך שלושה שבועות הטסיות שלי ירדו ב25 (מ99 ל74)!!! האם יש הצדקה לאי טיפול ברמה כ"כ נמוכה של טסיות במצב כ"כ מתקדם בהריון? אני חוששת שהירידה רק תחמיר. מה קורה במצב של ירידה ל 50? האם במצב כזה נותנים עירויי דם בלידה? אני מאד מודאגת ואשמח לתשובה.

24/01/2013 | 15:34 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. לא מטפלים כשאין סיבה וערכים כאלה אינם סיבה לטפל. ב. לא נותנים עירוי דם. יש כמה טיפולים אפשריים - סטרואידים, IVIG - והכל נשקל לפי הצורך. עירוי של טרומבוציטים - לא שכיח שיש צורך בכך. עייני בתשובות קודמות בנושא זה

מנהל פורום המטולוגיה