אנמיה, בגלל דימום ורידי במערכת העיכול.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/03/2012 | 12:18 | מאת: יעל פנקס

אני סובלת ממחלה מולדת של מולטיפל- המנגיומות כחולות (שהיום מתייחסים אליהם כמלפורמציות של כלי הדם הורידיים). לצערי,אני מדממת שנים רבות במערכת העיכול. (בבדיקת גסטרוסקופייה+קולונוסקופיה-לא נמצא נכון להיום מקור לדימום, לכן יש להניח שהמקור לדימום האיטי והכרוני, הוא מהמעי הדק+טחורים מדממים. אני נוטלת מעל עשרים וחמש שנה כדורי ברזל(שישה כדורי פריפול ביום). וההמוגלובין נשאר בד"כ בין 10.5 ל10 עם הכדורים. שאלתי, האם ישנן תופעות לוואי לנטילת כדורי ברזל ברצף לאורך שנים? האם אריתרופויטין יכול לעזור לי, או יכול לשמש כהפסקה בנטילת כדורי הברזל? אודה אם אקבל תשובה לשאלתי. נכון להיום אני בת 63.

15/03/2012 | 22:02 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. לא. אין תופעות לואי לנטילת ברזל... זה כמו אוכל מבחינתך. ב. אריתרופוייטין לא יעזור כי הבעיה היא איבוד דם / ברזל. (מחקתי את מספר הטלפון שהשארת בהודעה, כדי לשמור על פרטיותך)

22/06/2015 | 21:40 | מאת: יעל מרדר

לצערי בשנה הזאת אני מתאשפזת כל שבוע בגלל דימום במערכת העיכול (קרוב לודאי מהמנגיומות/ות כחולות במערכת העיכול העליונה. הדימום מתבטא בירידה (מתחת ל8המוגלובין),ומלנה בצואה. . נעשו בדיקות כמו:מיפוי כדא,וידיו קפסולה, סי טי אנגיו,אך לא נמצא הדימום.(לאור עקבות דימום שראו בקפסולה מניחים על דימום במעי הדק העליון/תריסריון. מכון הגסטרו נמנע לעשות גסטרוסקופייה עקב המצאותם של נבוסים באיזור הלוע והושט. האם יש עוד בדיקות לאיתור הדימום?האם טיפול בבטה בלוקרים(שניסו בתינוקות בהצלחה, מתאים למבוגר? יעל

מנהל פורום המטולוגיה