אנמיה ודימומים כבדים במחזור

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/12/2020 | 19:18 | מאת: שירי

שלום, אני בת 37. שנים לקחתי גלולות ברצף ל 3 חודשים עקב דימומים כבדים במחזור ואז ההמוגלובין היה בנורמה אך פריטין לא בנורמה וברזל מעט נמוך. לפני 4 שנים הפסקתי עם גלולות ואז ההמוגלובין ירד ל 10.7 וקיבלתי ונופר וחזרתי לגלולות וההמוגלובין כל השנים נע בין 12 ל 13. נאלתי להפסיק עם הגלולות כי רופא נשים אמר לי שעקב מיגרנות והיסטוריה משפחתית של מחלות לב, זה כבר הגיל להפסיק ובאוגוסט ההמוגלובין היה 10.7 פריטין 10 וברזל 41. ניסיתי לקחת תוסף ברזל ב 4 חודשים האחרונים אך בתדירות נמכוה עקב תופועת לוואי בקיבה, והיום 4 חודשים אחרי ההמוגלובין ירד ל 10.2 פריטין נמוך מ 8 וברזל 16.(חומצה פולית ובי 12 בנורמה). האם ירדה כזאת ב 4 חודשים היא הגיונית עקב דימומים כבדים במחזור ועקב כך שהפסקתי עם גלולות? או שיש צורך לבדוק שאין דימום ממקור אחר? אני לוקחת גם נסקיום לסקע סרעפתי והברזל לא נספג טוב מהתזונה. תודה מראש

ברמת העיקרון דימום ווסתי יכול להסביר ירידה בהמוגלובין. במידה ויש ספק ניתן לפנות לבירור גסטרו בנוסף. כמו יש לשקול לקחת טיפול בברזל בעירוי.

מנהל פורום המטולוגיה