כאבים בחזה אחרי תסחיף ריאתי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

02/11/2020 | 00:31 | מאת: מורן

אני חצי שנה לאחר לידה קיסרית. שבוע אחרי הלידה הופיע קושי בנשימה, בבירור במיון לאחר די דיימר גבוה נמצא קריש בריאה באמצעות סי טי אנגיו. טופלתי בקלקסן 3 חודשים ודי דיימר שני היה תקין. עכשיו אני שוב חשה קושי בנשימה וכאב בחזה, אך הדי דיימר עדיין תקין וגם אק"ג תקין. האם יכול להיות שהקריש לא נעלם ועדיין יושב בריאה למרות די דימר תקין?

ברב המקרים בהם די דימר תקין, אין מדובר בתסחיף ראתי פעיל. באופן נדיר נוצרים אחרי pe שינויים כרוניים בריאות. אם יש חשד כזה עושים בדיקות נוספות כמו אקו לב או מיפוי ראות.

מנהל פורום המטולוגיה