הקסקאפרון עבור דימום מהאף

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/10/2020 | 13:35 | מאת: מארק

רציתי לדעת ולשאול כמה דברים: 1)האם התרופה מיועדת גם לאנשים מבוגרים נניח גיל 60 ומעלה? עד איזה גיל ניתן להשתמש בה אם אין מחלות רקע שקשורות לכבד,מערכת הדם אני מדבר על מצב שבו הדימום מהאף הוא סימפטום בודד ולא של מחלה מסוימת שמעתי שאסור לאנשים לא צעירים להשתמש בכלל בתרופה בגלל הסיכון לפקקת האם זה נכון? או שאפשרי לטווח קצר במידת הצורך 2)לאיזו תקופה ואיזה מינון יומי ניתן להשתמש בו על מנת להוריד/להפסיק את הדימומים? האם ניתן לבצע טיפול כזה כל כמה חודשים,במידה והדימומים חוזרים ומתחדשים 3)האם טיפול מקומי אל תוך האף בעזרת תרסיס של tranexamic acid (בארץ אין כזה אבל בחו״ל ניתן לרכוש) אפשרי לטיפול בדימומים ולא מסכן מבחינת יצירת טרומב (פקקת) אשמח למענה מקצועי

ההחלטה על שימוש בהקסקפרון תלויה במידת הדימום ובמחלות הרקע כיוון שהקסקפרון יכול להיות כרוך בסיכון לקרישי דם. ההחלטה היא ספציפית למטופל. טיפול מקומי בהקסקפרון כרוך בפחות סיכון לקרישי דם מבחינת פקקת.

18/10/2020 | 20:58 | מאת: מארק

האם קיים טיפול מקומי? איך נקרא?

מנהל פורום המטולוגיה