גלולות למניעת היריון וקרישיות יתר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/08/2020 | 06:29 | מאת: גלי

שלום רב, בת 42, לא מעשנת, ללא סיפור משפחתי של קרישת יתר או אירוע מוחי. ללא לידות, משקל גופי תקין. סובלת ממיגרנות בעיקר סביב הימים של הווסת. ברקע אנדומטריוזיס שבגינו נוטלת גלולות מסוג פמינט (גלולות משולבות) זמן ממושך (משנת 2008). אני נוטלת את הגלולות לשלושה חודשים ואז הפסקה לקבלת דימום וחוזר חלילה. למעט שתי הפסקות בנות שנה בגלולות כדי לברר את עניין המיגרנות אני נוטלת כאמור רצוף. את זאת אני עושה בהנחיית רופא נשים מומחה כדי למנוע מהאנדומטריוזיס לשגשג. לאחרונה, בשל גילי אני חוששת מהשימוש בגלולןת בשל הפחד מקרישיות יתר (קראתי שמגיל 35 פחות רצוי להשתמש בגלולות). הרופא מציע לעבור. להתקן רחמי בשל כך וגם מזה יש לי חששות (פחד מזיהום ברחם ובכל זאת לא ילדתי עדיין) אודה לך באם תוכלי להסביר לי האם אכן יש סכנה גדולה בשימוש בגלולות בגילי והאם לדעתך יש צורך במעבר מיידי להתקן. אני לחוצה ופוחדת שהשימוש בגלולות הופך את הגוף למעין ״פצצה מתקתקת״. אני מוכרחה להמשיך להשתמש באמצעי הורמונלי בגלל האנדומטריוזיס. תודה

שימוש בגלולות המכילות אסטרוגן כרוך בסיכון מסויים לקרישיות יתר, הסיכון היחסי עולה עם הגיל והסיכון האישי תלוי בגורמים נוספים כמו עודף משקל, עישון ונטיה משפחתית לקרשיות.

מנהל פורום המטולוגיה