נוגדנים, קרישה וקורונה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/08/2020 | 12:40 | מאת: ל

שלום, יש לי נוגדנים לקרדיוליפין ובטא2 גליקופרוטאין [LAC שלילי, מעולם לא היה קריש דם]. הרופאים תמיד אומרים לי שאני בסיכון לקרישי דם אבל מידת הסיכון לא ברורה לאף אחד. בהינתן שחולי קורונה קשים נוטים לפתח קרישי דם, האם אנשים עם נוגדנים כמו שלי נחשבים בסיכון גבוה לפתח מחלה קשה או למות אם הם נדבקים בקורונה? ניסיתי לחפש מידע לבד אבל מצאתי רק מחקרים שמחפשים יצירה של נוגדנים מהסוגים הללו לאחר הידבקות בנגיף או מחקרים שבכוונה לא כוללים אנשים עם הנוגדנים הללו. תודה מראש

נוכחות נוגדני apla כרוכה בנטיה מסויימת לקרישיות, סביב מחלות חרעפות, הריון, ניתוחים וקרוב לוודאי גם סביב תחלואה בקורונה.

מנהל פורום המטולוגיה