די דימר גבוה במיון 1.31 עם חץ למעלה לצידו

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/07/2020 | 07:05 | מאת: טל

שלום דר,לפנישנה בזמן הכנת לקולונסקופיה בלילה איבדתי הכרה התעלפתי וכשהתעוררתי הגעתי למיון עם אשלגן נמוך קיבלתי מנה לווריד שוחררתי לעשות את הקולונסקופיה ,עשיתי אותה ועדכנתי כמובן את הגסטרו שלי שעשה לי,לאחריה הרגשתי לחץ בחזה הגעתי שוב למיון עם אשלגן יותר נמוך 2.8 ודימר גבןה עשו לי סיטי שהיה תקין וקיבלתי כמה שעות מנת אשלגן בווריד.שוחררתי.לאחר מכן ביקשתי לבדוק בהמשך למה יצא גבוה הדי דימר ואמרו לי שזה לא ספציפי.הגעתי בכל זאת להמטולוג שעשה לי ויצא 236 .אבל aptt יצא 35.6 שהמקסימום 35.נאמר לי דרך המזכירה שהכל תקין.היו עוד 2 בדיקות שלקחה הם בטווח.עקב ההתנהלות של הרופאה בביח והעברת תשובות דרך המזכירה לא בטוחה בכלל בתקינות.מה גם שאני קוראת שהדימר יכול להעיד על מחלות אחרות חוץ מפקקת וקרישיות כלומר הסיטי לא מספיק מהבחינה הזו.מה עלי לעשות בבקשה?תודה.מציינת שאני שנתיים עם נימול ודקירות ברגליים עברתי המון אמאראי שדרה ומח למרות ממצאים של בלטי דיסקים ורדיקלופטיה קלה לא הבינו למה.העה חשד לנחושת גבוהה ושללו את זה גם.מה עלי לעשות עם נושא הדימר שהיה גבוה במיון ואחר כמה חודשים כאמור לעיל.תודה

בדיקת די דימר עוזרת לאבחנה של שינויים במערכת הקרישה כמו פקקת וירידית. מעבר לכך עליה בדי דימר אינה תורמת לאבחנה של מחלות אחרות כולל לצורך איבחון של נימול בגפיים.

20/07/2020 | 15:29 | מאת: טל

דר,לגבי התוצאות שרשמתי שעשו לי שוב בדיקות קרישה תקינות כולל התוצאה שבחריגה?והפקקת שכתבת זו בעצם הסיבה שבגללה עשו לי סיטי חזה שיצא תקין?ואני מבינה ממך שלא צריך יותר לבדוק את הנושא הזה?תודה מראש

מנהל פורום המטולוגיה