אנמיה חריפה- תוצאות בדיקות דם חריגות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/05/2020 | 09:54 | מאת: ורד

אני אנמית מגיל הנעורים, פעם בכמה שנים, כשהערכים נמוכים , אני מקבלת זריקות B12 ועירויי ברזל להעלאת הרמות וממשיכה בחיי כרגיל. לפני כשבוע, בבדיקות דם התגלה המוגלובין בכמות 6.9, וכן, רמת B12 נמוכה, בשילוב עם חוסר תיאבון, עייפות וקושי בבליעה. אושפזתי לבירור והתגלה חיידק בקיבה אשר לפי הסבר הרופא, "מפריע" לספיגת B12. קיבלתי מנת עירוי ונופר והנחייה לכדור ברזל 1 ביום, בשילוב עם תכנית זריקות B12. בבדיקות דם שערכתי לאחר כשבוע של טיפול, ההמוגלובין עלה ל 8.8, B12 - 605. בוצעו בדיקות נוספות, אך ישנה תוצאה חריגה: ANTI TPO ABS 622.59 IU/ML אציין כי TSH, FREE T3, FREE T4 נמצאים בטווח. אודה למידע אודות תוצאה חריגה זו.

השאלה היא לגבי בדיקות הקשורות לבלוטת התריס ואינה בתחום ההמטולוגיה, ניתן לפנות לאנדוקרינולוג.

מנהל פורום המטולוגיה