Transthyretin amyloidosis

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/04/2020 | 15:19 | מאת: תמר טלמון

שלחו אותי למיפוי בגלל גל Q באקג, והרופאה חושבת שיש לי סיינאל אילוידוזיס , מה זה אומר. הגעתי אליה בגלל בעיות נשימה בעליה בהליכה,

עמילויאדוזיס הוא מצב בו חלבון מסןג עמילואיד שוקע ברקמה של איבר כמו לב וכליות ופוגע בתפקוד האיבר. יש מספר סוגים של עמילואידוזיס והטיפול בהם שונה. לצורך אבחנה דרושה ביופסיה של רקמה המראה שקיעה של עמילואיד. האם האבחנה נעשתה עך ידי קרדיולוג?

12/04/2020 | 11:24 | מאת: תמר טלמון

תודה על תשובתך. הרופאה הסבירה לי ששבשריר הלב בין החדרים ,השריר לא נירפה טוב בזמן ההתרוקנות -הדיאסטולה. גל Qבאקג מסביר את זה. שולחת אותי למפוי כדי לבדוק אם לתת תרופה שתמנע שקיעת עמילואיד. יש לציין שגילי 74 שנים שאיני ממוצא תימני.אין לי נימול בגפיים. יש הכחלה של אצבעות הרגליים (שלחה אותי לראומטולוג). אשמח לתשובתך. התלונה הייתה קושי בנשימה בהליכה בעלייה .

יש מספר סוגים של עמילואיד וחלקם אינם קשורים להמטולוגיה. המידע ששלחת חלקי ולכן לא ברור אם מדובר במחלה המטולוגית. האם בוצעה בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים אן שרשרות קלות? האם האבחנה היא של עמילואידוזיס מסוג AL או אחר? באיזה תחום הרופאה שמבצעת את הבירור?

מנהל פורום המטולוגיה