פרטין וברזל נמוכים מאוד

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/02/2020 | 19:12 | מאת: צביה

שלום וברכה, ביתי בת ה20 עשתה בדיקת דם כי היא מרגישה עייפות יתר וסחרחורות. iron = 37 Ferritin =<1 המוגלובין 12 ALT = 94 AST=47 תמיד הפריטין שלה היה נמוך אבל לא עד כדי כך. היא טופלה בעבר עם כדורי ברזל עד שחזר לנורמה. מה יכול לגרום לפריטין נמוך ברמה כזאת? האם מצב זה מסוכן? ומה הטיפול המומלץ? תודה

חסר בברזל שכיח מאד בנשים צעירות כאשר הסיבה העיקרית היא הדימום במחזור החודשי. טיפול אפשרי כולל ברזל בעירוי או בכדורים ואמצעים להפחתת דימום ווסתי כמו כגון גלולות

מנהל פורום המטולוגיה