אנמיה של מחלה כרונית?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/01/2020 | 17:33 | מאת: אייל

שלום אני בן 48. מזה כשנה כאבי בטן מעת לעת וירדתי כ 3 קילו במשקל. בדיקות הדם תקינות. CT בטן לפני שנה תקין. דם סמוי תקין פעמיים. אני כותב את השאלה בשל התפתחות של אנמיה. ההמוגלובין שלי היה לאורך כל השנים כ 14. לפני 2.5 חודשים עמד על 13.6 לפני כחודש 12.8 ובדיקה אחרונה לפני שבוע 12.2 ! ה MCV=90 לעומת 85 לפני כמה שנים ה RBC = 4.2 לעומת כ 4.8 בעבר ה =37.8 =HCT לעומת 42 בעבר ה RDW = 13.2 PLT=230 פריטין = 180 לעומת לפני כמה שנים 58 ברזל = 51 לעומת ממוצע בעבר כ 90 טרנספרין = 228 לעומת 233 לפני חצי שנה ו 278 לפני כמה שנים ב transferin saturation יש ירידה חדה. 28.3 לפני חצי שנה, 24.2 לפני חודשיים, 21.6 לפני חודש והשבוע 17.6 ! בדיקת CRP תקינה תמיד לאורך השנים וגם השבוע. רופא המשפחה אמר שהאנמיה שפתאום התפתחה בחודשיים שלושה האחרונים עשוי להיות מתאימה לאנמיה של מחלה כרונית ונמשיך לעקוב. כמו כן המליץ לגשת לגסטרו אולי תבוצע בדיקת קפסולה לשלול IBD. רציתי לשאול 1. בדיוק לפני כ 3 חודשים התחלתי לקחת לראשונה בחיי אופטלגין בשל פציעה בצוואר בתאונה שגורמת לכאבי ראש גב וצוואר. אני לוקח כ 3-4 כדורים בשבוע. לא יכול לקחת נוגדי דלקת בגלל כאבים בקיבה ואקמול לא עוזר. האם יכול להיות שהאנמיה שהתפתחה נובעת מהאופטלגין שחלילה פוגע במח העצם? או שזה מאוד לא סביר ואם זה היה מאופטלגין זה היה משהו חדש יותר? ( אני חייב משככב כאב ). 2. האם האנמיה הזאת מתאימה יותר למחלה כרונית או שעשויה להיות ממחסור בויטמין בי 12 / חומצה פולית או נניח חלילה מדימום כל שהוא במערכת העיכול? תודה רבה

מדובר באנמיה קלה ואין עדות ברורה לחסר ברזל או למחלה כרונית. דימום יגרום בדרך כלל לחסר ברזל וb12 וחומצה פולית ניתן לבדוק. לא סביר שיש קשר לאופטלגין.

מנהל פורום המטולוגיה