טלסמיה-שאלה לגבי גנטיקה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/10/2019 | 22:27 | מאת: קארין

הי אני בת 28 עוד מגיל קטן תמיד אמרו לי שיש לי טלסמיה, האמגלובין תמיד סביב ה 9.9-10.4 , הרופאים תמיד היו אומרים שהגוף כבר רגיל לחיות עם זה והכל בסדר. אני ובעלי נמצאים בתהליך שך ivf + pgd בגלל נשאות של גן אצלו (לא קשור לטלסמיה) גם עשהתחלנו את כל התהליך אף אחד לא התיחב לטלסמיה. לפני כשבועיים היתי אצל רופא שאומר כי חשוב לעשות בירור לגבי סוג הטלסמיה כי זה ישפיע גם על העובר. כיצד ניתן לדעת על איזה טלסמיה מדובר? , קראתי שאם מדובר על מינור רק אם בן זוגי גם נשא של הגן אז זה מסוכן יותר ייתכן שהוא נשא של הגן למרות שלו אין אנמיה כלל?

במידה ומדובר בטלסמיה מיינור אצל האישה, יכולה להיות השפעה על העובר רק אם גם לבן הזוג יש טלסמיה ואז יש צורך בבירור מעמיק יותר.

04/11/2019 | 14:46 | מאת: קארין

על מנת לדכת איזה סוג יש לי זה מחייב בדיקת דם? לבעלי אין אנמיה וגם לא היה, הוא יכול בכל מצב להיות נשא של הגן גם ללא תסמיני אנמיה? תודה

מנהל פורום המטולוגיה