טרומבוציטוזיס JACK2+

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/10/2019 | 06:41 | מאת: מק

בת 45, מאובחנת עם JACK2 חיובי, טרומבוציטוזיס ראשוני, ולאחר ארוע מוחי. מקבלת מינון יומי של 200מ"ג אספרין, 1,000מ"ג הידראה ו 40מ"ג ליפיטור. בבדיקת MRA הודגם שינויים באות בחומר הלבן בקו פרשת המים בקורונה רדיאטה משמאל, שינויים איסכמיים. 1. האם בהתאם לתאור הנל יתכן מצב של עייפות כרונית, כאבים ברגליים וקושי בהליכה? 2. מה אומרים הממצאים ב MRA? 3. האם אפשר לקבל נכות מביטוח לאומי (טרומבוציטוזיס)?

לגבי שתי השאלות הראשונות - יש לפנות לנוירולוג, לגבי ביטוח לאומי-ניתן לשאול עובדת סוציאלית במכון ההמטולוגי בו את מטופלת.

מנהל פורום המטולוגיה