הפלה וקרישיות יתר - כעת הריון חדש

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/10/2019 | 08:40 | מאת: שואלת

בת 40 + 4 ילדים,בעברי 2 הריונות כימיים, 4 הריונות ולידות תקינות והפלה בשבוע 12 לפני כארבעה חודשים עקב הפסקת דןפק ועובר שלא התפתח. כעת בהריון בשבוע 5. לאחר ההפלה ביצעתי בדיקת קרישיות - כל התוצאות היו תקינות למעט 2 חריגות: 5.Protein c activity - 133 Apcr ratio - 1.31 במשפחתי אין היסטוריה של בעיות קרישיות, אף אחד לא נוטל תרופות לדילול דם. על מה מעידות התוצאות? האם אכן חריגות ויש צורך בטיפול תרופתי? לתשובתך אודה. דואגת מאוד...

Protein C תקין, הבעיה היא אם נמוך. לגבי apcr ratio הבדיקה לא תקינה אך לרב אין צורך במניעה לסיבוכי הריון והפלות. יתכן כי יש צורך במדללי דם למניעת קרישים באם אך קשה לענות בלי להכיר את כל ההיסטוריה הרפואית, בעיקר היסטוריה של קרישי דם אצל. היולדת ובמשפחה. ממליצה לפנות ליעוץ המטולוגי מסודר.

מנהל פורום המטולוגיה