B12 , חומצה פולית MCV

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/09/2019 | 21:12 | מאת: איילה

שלום אני בת 33. רזה. יש דקירות ברגליים בחצי השנה האחרונה. רציתי לדעת. האם במידה וחסר לי B12 וחומצה פולית יראו זאת ב MCV ואם הוא תקין בערך 89 אפשר להיות שקטה שאין מחסור ב B12 או חומצה פולית ברמה שעלול לגרום לנזק עצבי נוירופתיה וכו'? או שכשזה מגיע כבר לשלב שזה משפיע על ה MCV אז זה אומר שיש הרבה זמן B12 נמוך ומזיק למערכת העצבים? תודה רבה

כאשר יש חסר משמעותי בחומצה פולית ובb12 יש ירידה בהמוגלובין וmcv גבוה. אם ההמוגלובין תקין והmcv תקין סביר שאין חסר חמור-אך כמובן במידה ויש חשד לחסרים רצוי לבדוק.

07/09/2019 | 20:34 | מאת: איילה

תודה רבה. אם בספירת הדם המוגלובין תקין 12.2 ( בעבר רוב השנים היה לי כ 13-13.5 ) MCV תקין 90 אז אני מבינה שכנראה אין מחסור דרמטי ב B12. אם עושים ספירת דם כל 3 חודשים, במידה ויהיה מחסור ב B12 / ח. פולית שכבר יגרום לMCV גבוה האם זה אומר שכבר ה B12 ברמה כה נמוכה שעלולה לגרום נזקים לעצבים/ מוח וכו' או שעדיין אפשר יהיה לטפל בזה? תודה

מנהל פורום המטולוגיה