טיפול מומלץ באנמיה שנוצרה עקב הטיפול

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/09/2019 | 21:54 | מאת: RUT

שלום, בת 50 , סרטן שד גרורתי טריפל נגטיב. לאחר טיפול כימו טקסול והקרנות. כחודשיים נמצאת בטיפול עם התכשיר Olaparib ( Lynparza). עקב ירידה הדרגתית בספירת המוגלובין וספירת כדוריות דם אדומות, מבקשת לדעת איזה בדיקה מומלץ לבצע על מנת לקבוע מהי הסיבה לאנמיה? האם הפגיעה בייצור כדוריות דם אדומות היא תופעת לוואי של טיפול Olaparib? להלן תוצאות ספירת דם: WBC 2.83 RBC 2.76 HGB 8.81 HCT 25.74 MCV 93.36 MCH 32 MCHC 34.2 RDW 28.84 LDH 261 B12 168 IRON 48 מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב? האם ניתן להיעזר בנטילת תוספי מזון, וויטמינים, האם אין התווית נגד לטיפול עם Olaparib? תודה רבה על התשובה,

איני מכירה את התכשיר ולגבי הקשר שלו לאנמיה יש לשאול את האונקולוג. לאנמיה יכולות להיות סיבות רבות וקשה לדעת בלי להכיר את הסיפור לעומק. בכל מקרה כדי לבדוק את מאגרי הברזל, רמת b12 וחומצה פולית בשלב ראשון.

מנהל פורום המטולוגיה