אנמיה חרמשית ומחלת מנייר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/09/2019 | 20:19 | מאת: ת

שלום, יש לי אנמיה חרמשית קלה מילדות. לא היה לי משבר מאז גיל 12 בערך, היום בת 34 אז קיבלתי עירוי דם וגם הוצאת כיס מרה עקב אבנים. בזמנו יעצו לא להוציא את התכול. לאחרונה אובחנתי במחלת מנייר, פגיעה באוזן הפנימית וירידה בשמיעה שמחמירה למרות טיפול בסטרואידים. (משתפרת עם התרופה אך אחר כך שוב מחמירה..) התקפי ורטיגו כמעט ולא היו לי. רציתי לדעת אם מחלת מנייר נפוצה בחולי ספרוציטוזיס והאם הירידה בשמיעה יכולה להיות קשורה לזרימת דם נמוכה באוזן הפנימית. בזמן שינה אולי.. (החמרה מגיעה בבוקר בדרך כלל) אני מוזיקאית במקצועי ודואגת מאד. הציעו לי לקחת תרופות משתנות להן תופעת לוואי של פגיעה בכליות, אני חוששת לקחת אותן כי אצל חולי ספרוציטוזיס הכליות חלשות גם ככה. אני מתכננת לפנות להמטולוג, אשמח לשמוע עצה בינתיים. תודה

האם מדובר בספרוציטוזיס או באנמיה חרמשית?מבינה שמדובר בספריציטוזיס? אם כך קרוב לוודאי שאין קשר למחלת מנייר.

מנהל פורום המטולוגיה