מיאלומה נפוצה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/08/2019 | 11:12 | מאת: אביתר

שלום גיל 48. קצת חולשה ועייפות בחצי השנה האחרונה. צילום חזה תקין. ספירת דם כימיה תקינות לחלוטין. בדיקת אימונוגלובולינים לפני חצי שנה תקינה הכל בנורמה רק קצת ה IGA מעל הנורמה כ 430 והנורמה עד 400. היתר בנורמה. אימונוגלובולינים חוזרים תוצאה דומה הכל תקין רק קצת ה IGA 420 מעל הנורמה. CRP השבוע תקין בקצה התחתון. רציתי לשאול 1. האם במיאלומה נפוצה בד"כ ה CRP מוגבר? אם כן האם היות וה CRP תקין זה די שולל מיאלומה? 2. האם היות וכבר חצי שנה יש את התסמינים ובדיקות הדם השגרתיות תקינות פרט לקצת IGA מוגבר, זה אומר שרוב הסיכוי שאין מיאלומה? אציין שאני לא מעוניין לבצע בדיקות דם נוספות אלא אם ממש חייבים תודה רבה

רמת iga מוגברת המידה קלה בלבד שהחשד למיאלומה נפוצהנאינו גבוה אבל הבדיקה האבחנתית היא אלקטרופורזה של חלבונים בדם ובשתן. רמת crp תקינה אינה שוללת מיאלומה.

מנהל פורום המטולוגיה