ברזל נמוך ממה נובע????

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/08/2019 | 21:17 | מאת: יובל

שלום דר, אני בת 29, לפני שנה המגלובוין HB שלי עמד על 10. התחלתי טיפול אצל המטולוג בבית החולים סורוקה הוא המליץ על נטילת כדורי ברזל למשך חודשיים ולחזור על הבדיקות. לצערי לא עשיתי את זה. והיום שנה אחרי ,המגלובין שלי עומד על 9.6 Ferritin 8.6 Iron 24 בעצת הרופאה התחלתי לקחת פעמיים ביום ברזל ( אבקה) של אלטמן ובנוסף אני מקבלת פעם בשבוע ברזל דרך הוריד- ונופר. אני כבר מרגישה יותר טוב מבחינה פיזית. מתי לדעתך המגלובין שלי יהיה בנורמה? האם אחרי שאתייצב אצטרך לשמר את זה? האם יש לזה קשר לזה שאני לא מצליחה להיכנס להיריון? ממה נובעת הירידה הזו? חשוב לי לציין שהפסקתי לאכול בשר והתזונה שלי קצת נפגעה.. תודה ויום טוב

18/08/2019 | 21:24 | מאת: יובל

בהמשך.. הרופא שלל טלסמיה. ציפרתי את שאר הבדיקות Wbs 6.10 Hb 9.3 Plt 282 Hct 29.7 Mpv 10.6 Neut.Abs 3.82 Rbc 3.83 LymP 1.74 Mcv 77.5 Mch 24.3 Eos.Abs 0.02 Mchc 31.3

יש עדיין עדות לחסר ברזל ודרושים עירויי ברזל נוספים. כדראה שתכשיר הברזל שאת נוטלת דרך הפה לא יעיל מספיק.

מנהל פורום המטולוגיה