לימפומה וממצאים בעור

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

28/07/2019 | 12:53 | מאת: לירן

שלום רב, אימי בת כ-74 נמצאת במעקב בלבד במשך כ-10 שנים, על לימפומה ״רדומה״ בדם. בבדיקות הדם שלה באופן קבוע יש Kappa FLC גבוה. בבדיקה האחרונה - 132. ו-295-Immunoglobulin M. בעבר היו חריגות קלות גם בלימפוציטים אבל כיום הם תקינים. הרופא ההמטולוג המטפל לא חשב שיש צורך בטיפול כלשהו עד היום והיה די מרוצה מהבדיקות לאחרונה. מתבצע מעקב אחת לשלושה חודשים. כמו כן יש ברקע דלקת אוטואימונית של הכבד, לכן מטופלת גם במספר תרופות כמו אימוראן שייתכן שגם השפיעו לטובה על מדדי הלימפומה. השאלה היא בנוגע לממצאים שצצו בשבועות האחרונים בעור בשוק הרגל וגם באמה ביד. היום בוצעה בדיקת אולטרסאונד רקמות רכות וזאת התוצאה: ״ברקמה תת עורית בקדמת השוק, הודגמו 3 תהליכים אקוגניים ללא גבולות ברור, הגדול מהם בגודל 1.2*0.6*1.2 ס״מ. עם זלוח דם מוגבר במקצת. עשוי להתאים ללימפומה עורית. תהליכים קטנים בהרבה ושטחיים יותר באמה שמאל.״ אשמח לדעת מה עלולה להיות הבעיה. האם זהו תסמין של הלימפומה הידועה? האם זאת לימפומה אחרת שמקורה בעור? אולי יש קשר לדלקת האוטואימונית בכבד? האם חובה לטפל מיידית? האם מסוכן? תודה רבה מראש, לירן, בן מודאג מאוד.

במקרים כאלו יש לקחת ביופסיה מהממצא בעור, רק כך אפשר לדעת במה מדובר.

מנהל פורום המטולוגיה