ספירת דםייייייייייייייייייייי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/07/2019 | 15:00 | מאת: ליאורה

שלום רב, באפריל עשיתי בדיקת קומבוס דירקט יצא positive + cd-igG +1 . אנמיה קלה 10.5 המוגלובין , לימפוציטים 5.9 rbc 3.9 hct 33.9 rdw 15/.7 . הרופאה אמרה לי שאם שוב יצא לי חיובי בדיקת קומבוס היא תרצה לשלוח אותי לבדיקת מח עצם. אני לא יודעת אם זה קשור לפני 3 שנים קיבלתי בניתוח 2 מנות דם. + יש לי מחלה אוטאומונית שכרגע היא בנסיגה . אבל 2 ערכים חדשים בספירת דם שלא היו קודם הם reticul count abs ו reticulocytes count % שניהם יצאו בגדר הנורמה. קראתי באינטרנט שזה ערכים שמראים שמח העצם מייצר כדוריות דם תקינות. אז לדעתך אין צורך במקרה הזה לעשות את הבדיקה הנל ??

בדיקת קומבס ישיר חיובי מחשידה למצב של המוליזה- הרס דם. אך בדיקה זו בפני עצמה אינה אבחנתית- כאשר אחת הבדיקות המשלימות היא רטיקולוציטים. קשה לענות מאד בלי לראות את כל הבדיקות ולהכיר את המקרה לעומק. ממליצה לעבור בירור מסודר אצל המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה