Mthfr הומוזיגוטי ונטילת טיפול הורמונלי חלופי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/07/2019 | 02:14 | מאת: אורית _47

שלום רב, אני בת 47, ממש לקראת מונופאוזה, מחזור אחרון באוקטובר 2018 וגם קודם כבר כשנתיים מחזור לא סדיר ומגיע אחת לכמה חודשים. בעקבות הפלות חוזרות נעשה פרופיל קרישיות והתגלה mthfr הומוזיגוטי. במהלך ההריונות נטלתי חומצה פולית 5 מג ולמען האמת הפסקתי לקחת חומצה פולית מאז 2011 (מאז ההיריון האחרון שלי). בדקתי מספר פעמים רמת הומוציסטאין בדם והיא היתה תקינה. רציתי לשאול האם עליי לקחת בכל זאת חומצה פולית 5 מג לכל החיים? והאם לקראת גיל המעבר אוכל לקבל טיפול הורמונלי חליפי או שאיני יכולה? האם עליי לבצע בדיקות כלשהן לפני כן? חשוב לציין שתסמיני גיל המעבר שאני חווה לפחות בינתיים הם סבירים ונסבלים.

מוטציה בMTHFR אינה נחשבת כיום כגורם סיכון משמעותי לקרישיות, לא נדרש טיפול ספציפי ואין מניעה מטיפול הורמונלי במידת הצורך.

מנהל פורום המטולוגיה