רמות ברזל בירידה מתמדת

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/06/2019 | 19:18 | מאת: ירון

שלום בן 45 ללא מחלות רקע. בשנים האחרונות סטבל מעייפות ייתר. בדיקות דם מראות אנמיה גבולית מאד (המוגלובין 13.0, תאים אדומים 4.25, ללא שינוי). רמות בי 12 תקינות באמצע הסקלהף רמות חומצה פולית תקינות כמעט חורגות מעלה. רמות ברזל בדם לפני 3 שנים היו 162 לפני שנה 95 ובבדיקה אחרונה כבר חורגות מתחת ל 60 (58). טרנספרין ופריטין תקינים (פריטין 124 בשליל הסקלה, טרנספרין 225 כמעט באמצע). קולונוסקופיה ובדיקות שתן תקינות. מה יכול להסביר ירידה מגמתית ברמות ברזל בדם ללא חריגה במאגרי הברזל? יש לציין כי אני טבעוני כבר 8 שנים ולכן נוטל באופן קבוע כדורי ברזל 25 מג ליום להשלמה. האם כדאי להפסיק את תוסף הברזל ואז לחזור על הבדיקות כעבור חצי שנה? תודה

ברזל בפני עצמו אינו מדד טוב למחסני הברזל בגוף ועל פי ערכי הברזל בפני עצמו לא מחליטים על טיפול. הערכים שמשקפים את משק הברזל בגוף בצורה טובה הם הפריטין וריווי טרנספרין שמחושב מתוך ערך הברזל והטרנספרין.

מנהל פורום המטולוגיה