עירוי ברזל ברזל פרינג'קט

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/04/2019 | 22:23 | מאת: מיכל

שלום, 14 שנים שיש לי כל כשנה שנתיים אנמיה של ברזל, בגלל חוסר ספיגה של כדורי הברזל עקב תרופה נוגדת חומצה קבועה לריפלוקס. הפעם מחסני הברזל הם 10 ההמוגלובין דווקא תקין 13.2 אבל הברזל הוא 30. קיבלתי לעשות עירוי ברזל פרינג'קט כי בכמוסות לא נספג אצלי. כמה עירויים של 1000 מ"ג אצטרך על מנת להעלחת את הברזל לנורמה ולהעלות את מחסני הברזל לרמה שתשמור אותי בטווח התקין לפחות חצי שנה? והאם ישנה המלצה לקחת הרבה עירוייים כאלו כדי להעלות את מחסני הברזל למספר גבוה ולא בהכרח מספיק להעלות רק קצת? מחסני הברזל הנמוכים זה המצב שכל השנים חוזר אצלי. תודה מראש

לרב עירוי של 1000 מיליגרם יחזיק לחצי שנה עד שנה, אך יש לעקוב אחרי ערכי הפריטין כדי לדעת.

מנהל פורום המטולוגיה