אנמיה... שנים רבות.. האם עירוי כזה יעזור?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/04/2019 | 18:03 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 38. כבר כ 18 שנים שיש לי ברזל נמוך או מחסני ברזל ממש נמוכים ולא בנורמה. ככל הנראה עקב נטילה קבועה של נקסיום לריפלוקס ובקע בסרעפת. לאחרונה הברזל שלי הוא 31 הפריטין 10 וההמוגלובין 13.2. אני לוקחת גלולות על מנת לקבל מחזור כל 3 חודשים על מנת לדמם פחות... ועדיין זאת התוצאה. הברזל שאני נוטלת בכמוסות כנראה לא נספג טוב. ידוע לך במקרה כמה עירויים של באזל פרינג'רט אצטרך על מנת להעלות את הברזל לתוצאה טובה ועל מנת להעלות את מחסני הברזל? ובאיזו תדירות עדיף לחזור לעירוי? בעבר כשלקחתי עירוי ונופבר תוך שנה וקצת שוב מחסני הברזל התרוקנו והברזל היה נמוך. תודה מראש

כיוון שהמוגלובין תקין ניתן להסתפק בכדורי ברזל. כאשר בוחרים לטפל בחסר. ברזל ע"י עירויים האפקט נמשך בדרך כלל מספר חודשים ואז יש לחזור ולקבל עירויים.

מנהל פורום המטולוגיה