טרומבוציטים גבוהים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/04/2019 | 19:22 | מאת: מירית

שלום ! אני בחורה בת 27. ללא היסטוריה של קרישיות יתר בעבר . נוטלת גלולות למניעת הריון מזה 9 חודשים. לפני כשבועיים אושפזתי עקב דלקת בדרכי השתן ,ובזמן האשפוז בתוצאות בדיקות מעבדה הייתה לי אנמיה בעקבות חוסר ברזל (Hb - 11.7 g/dl, ferritin - 105.20 ng/ml, iron-43.20 ug/dl, transferrin-246 mg/dl). יש לציין שבזמן האשפוז בדיקות קרישה תקינות ו- platelets -395. שבוע לאחר השחרור חזרתי על בדיקות מעבדה ונצפתה עלייה משמעותית בטסיות הדם : platelets -739. ויש לציין שהמוגלובין עלה ל12 וברזל חזר לנורמה בסביבות 61. הטסיות הגבוהות הדאיגו את רופאת המשפחה שלי כי גם כשנטלתי גלולות למניעת הריון לא היו לי תוצאות מעל 500. היום חזרתי שוב על ספירת דם ותוצאת הטסיות היום היא 593. עדיין מעל הנורמה. מה הסיבה לכך ומה עלי לעשות כדי לטפל בכך ? תודה רבה, מירית.

עליה בטסיות יכולה להיות משנית למצבים שונים כמו דלקת או זיהום או בשל מחלה המטולוגית כמו טרומבוציטוזיס ראשונית. במידה והערכים ממשיכים להיות גבוהים גם בבדיקת דם חוזרת לאחר מספר חודשים מומלץ לפנות לבירור אצל המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה