פריטין גבוה מאוד וברזל תקין

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/02/2019 | 08:47 | מאת: איה

בבדיקת דם גבר בן 58 ערך פריטין לפני 3 חודשים:561. ערך פריטין עדכני להיום אחרי בדיקה חוזרת: 583. האם תזונה בלבד יכולה להעלות ערכי פריטין לגובה כזה? מה עוד יכולה להיות הסיבה לערך הגבוה?

עליה בפריטין יכולה להיות מסיבות רבות ושונות כמו מחלה דלקתית, מחלות מטבוליות כמו סכרת מחלות כבד ועוד.. במקרים רבים לא מוצאים סיבה. יש מחלה גנטית ששכיחה בשחורים ודי נדירה בארץ שנקראת המכרומטוזיס וגורמת לצבירת ברזל. במידה וערך ימשיך לעלות ניתן לפנות לבירור המטלוגי.

מנהל פורום המטולוגיה