וולדנסטרום מקרוגלובולינמיה WM

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/01/2019 | 08:20 | מאת: סיגלית

בעלי חולה בנ״ל, עדיין ללא סימפטומים קליניים וללא טיפול למרות שערכי ה igm עולים בהתמדה. בעלי מקבל מזה שנים רבות מאוד אספירין 75 מ״ג למניעה. האספירין ניתן לו בתקופה בה חולקה התרופה הזו כמעט לכולם. יש לו לחץ דם גבוה שמטופל בכדורים, אין לו שומנים בדם, סוכר מעט מעל הנורמה (136), כולסטרון תקין, אבל בגלל לחץ הדם והעובדה שאביו נפטר משבץ מוחין מקבל גם סטטינים (סימבקור 10 מ״ג). בחודשים האחרונים סבל מדימומים קלים מנחיר ימני , כשהדבר נמשך הלך לרופא א.א.ג. שביצע צריבה. הדימום כמעט פסק אבל הופיע שוב מידי פעם. בעלי החליט על דעת עצמו להפסיק עם האספירין ומאז אין דימום. ושאלתי לאור כל הנתונים לעיל האם זה נכון להפסיק את האספירין לחלוטין?

לגבי החלטה על הפסקת אספירין, נשמע הגיוני, אך יש להתייעץ עם הרופא שרשם את האספירין-רופא משפחה או קרדיולוג.

בעיקרון גם מחלתך ההמטולוגית יכולה להסביר נטייה לדמם ויש לעדכן את ההמטולוג המטפל.

07/01/2019 | 13:37 | מאת: סיגלית

תודה על תשובתך, שאלה נוספת ברשותך, במחלת WM, יש נטיה לעליה בצמיגות הדם, האם לאספירין יש השפעה על הצמיגות? ואם כן אולי לא כדאי להפסיק? (ברור שאשאל את הרופא המטפל, אבל יש לנו ביקורת רק עוד חודש) תודה.

צמיגות הדם בהקשר של WM אינה קשורה לאספירין. אספירין מגביר נטייה לדימום.

מנהל פורום המטולוגיה