נויטרופניה? .........

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/12/2018 | 20:31 | מאת: נאווה

שלום ד"ר, אני בת 32.5, בריאה בד"כ. כבר תקופה ארוכה (כמעט שנה) שיש לי ערכים נמוכים של נויטרופילים. כיום אני לא סובלת משום דלקת/ זיהום/ כאב/ מחלה (לא שידוע לי לפחות). הייתה אולי רק קצת עייפות נקודתית במועד ביצוע הבדיקה. אני נוטלת סימבלטה 30 מ"ג בגלל נימולים שהיו לי בגוף בשנה האחרונה. כמו כן, בשנה האחרונה הייתה לי דלקת קשה בגידי ההמסטרינג, אך כיום היא די נעלמה. לפעמים הגידים מציקים קצת (אחרי שאני מותחת יותר מידי), אבל זה ממש לא נורא. בשנה האחרונה סבלתי גם משרירים תפוסים וכואבים בכל הגוף וקצת דלקות פרקים (הכל עבר לחלוטין לפני כ-4-5 חודשים). עד לפני שנה הייתי בריאה לחלוטין, וגם כיום אני בריאה. משום מה כל התסמינים חלפו, ורק רמת הנויטרופילים ממשיכה לרדת. מה יכולה להיות הסיבה? מה כדאי לבדוק? האם הערכים הנמוכים נחשבים נמוכים באופן חריג, או שזו נחשבת רק סטייה קלה? מצ"ב ספירת דם עדכנית. תודה רבה!! נאווה

אין באפשרותי לראות קבצים וקשה לענות בלי לדעת את מספר הנויטרופילים.

30/01/2019 | 15:06 | מאת: נאווה

תודה ד''ר, אני מעתיקה נתונים נבחרים מספירת הדם: WBC 3.5 RBC 4.18 נויטרופילים #0.92, 26.5% לימפוציטים #2.07, 59.7% אאוזינופילים #0.21, 6.1% באזופילים #0.05, 1.4% מונוציטים #0.22, 6.3% RDW 11.4% Platelets 227 MPV 10.1 המטוקריט 39.1

מנהל פורום המטולוגיה