D-Dimer גבוה - טיסות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/12/2018 | 17:00 | מאת: אריאל

היי אורית, אני בן 26, לפני כ 3 חודשים חזרתי מדרום אמריקה, *הייתי הרבה מאוד בטיסות פנים קצרות וארוכות*. במהלך הטיול היו לי כאבים בחזה, פניתי לבית חולים מקומי, עשו לי בדיקת דם, בבדיקת הדם מצאו אצלי חשש לטרומבוזיס בגלל d-dimer גבוה (2300), עשו לי אולטרסאונד ליד שמאל ולשתי הרגליים וסיטי 3 פעמים אך לא מצאו שום דבר ושיחררו אותי. חזרתי לארץ עם כאבי חזה וקושי בנשימה (כאבים בזמן נשימה). ביצעתי בדיקת דם בארץ ונמצא אצלי d-dimer בערך גבוה של 1700, טווח תקין 0-500. הופנתי מיידית לבית חולים לשלילת תסחיף ריאות. בבית החולים שללו תסחיף ריאות ונשלחתי להמשך טיפול רופא משפחה. לא ביצעתי בדיקה כלשהי לאחר מכן. עד עכשיו אני לא יודע אם זה מסוכן ויש צורך להמשיך טיפול ולבדוק את העניין. אציין שהפסקתי לעשן לפני כחודש, ההמוגלובין ו hemotocrit% שלי ירדו פלאים לטווח נורמלי לאחר שנים שהיו גבוהים. לפני הפסקת עישון המוגלובין היה בין 18-19 המוטוקריט% - 52.80%-55% לאחר הפסקת עישון המוגלובין - 16.4 המוטוקריט% - 46.5% טווח תקין לפי מאוחדת: המוגלובין - 13.5-17.5 המוטוקריט% - 38%-50% בעוד כשבוע אני אמור לטוס ללונדון (כ 5.5 שעות טיסה). האם יש הנחיות מיוחדות לפני הטיסה, האם יש דאגה כלשהי בפיתוח קרישי דם או משהו בסגנון בגלל שהיה d-dimer גבוה ? תודה רבה אריאל

במידה ולא נמצא קריש קרוב לוודאי שאין צורך בטיפול ספציפי. בדיקת די דימר היא בדיקה לא ספציפית והיא מוגברת במצבים רבים ושונים ולעיתים ללא סיבה ברורה.

מנהל פורום המטולוגיה