תלסמיה מינור בזמן הריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/11/2018 | 10:53 | מאת: טל

שלום, אני לוקה בתלסמיה מינור על רקע תורשתי. באוגוסט עברתי הפלה ספונטנית בשבוע 10 וכרגע אני בהריון בשבוע 4. רציתי לדעת מה כמות החומצה הפולית המומלצת להריונית שיש לה תלסמיה מינור? רופא הנשים הקבוע שלי נתן לי פולקס בזמן ההריון הראשון אך רופא נשים אחר אמר לי שעליי לקחת 5 מ"ג חומצה פולית ביום ולא 400 מק"ג כמו בפולקס. אשמח אם תוכלי לעשות לי סדר בדברים.. תודה ויום טוב!

במידה ויש תלסמיה קלה מיינור ולא ידוע על חסר בחומצה פולית, איני רואה צורך במינון מוגבר של חומצה פולית.

מנהל פורום המטולוגיה