אנמיה מחוסר ברזל המוגלובין נמוך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/10/2018 | 14:46 | מאת: מיכל

בת 37. ירידה מתמשכת בשנה האחרונה של המוגלובין וברזל . ירידה מ12.5 להמוגלובין של 10.7 ברזל 25 פריטין 5 טרנספרין 400. לאחר בירור גסטרו כולל קולונסקופיה גסטרוסקופיה אולטרסאונד בטן. הכל תקין. ללא שינוי במחזור הוסת.כשלוקחת כדורי ברזל יש עלייה קלה במדדים. ממה יכול לנבוע ? אילו בדיקות עוד לעשות?

מדוברבחסר ברסל. הביבה העיקרית בנשים צעירות היא אובדן ברזל בדימום הווסתי. ניתן לקחת ברזל בכדורים או בעירוי. בנוסף ניתן להפחיתאת הדימום הווסתי יל ידי גלולות למשל.

מנהל פורום המטולוגיה