אבחון תלסמיה בהריון?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

21/10/2018 | 14:57 | מאת: לירן אושרי

היי, אשמח להסבר לגבי חשש לתלסמיה להריון בשבוע 14. אלו תוצאות הבדיקות: HBA- 98.3 HBA2- 1.7 HB- 11.7 MCV- 93.3 MCHC-30 MCH-28 בביקור אצל רופאת הנשים היום ציינה חשש לתלסמיה וביקשה שבן הזוג יבצע בדיקות גם כן, אמרה שבמידה והוא נשא אז ההריון הופך להיות הריון בסיכון. אשמח להסבר והאם אכן נראה שיש תלסמיה לפי הבדיקות? מציינת כי ביצעתי בדיקות גנטיות טרם ההריון וכולן היו תקינות אך איני זוכרת לאיזה תסמונות ומחלות נבדקתי. תודה רבה!

לרב כשהmcv תקין לא מדובר בטלסמיה. בנוסף כשהמוגלובין a2 תקין זה שולל טלסמיה מסוג בטא.

22/10/2018 | 15:34 | מאת: לירן אושרי

היי ד"ר, רופא המשפחה רשם לבעלי בדיקות ואלו התוצאות: HB- 16.2 MCH- 32.2 MCHC- 32 MCV- 100.8 MPV- 9.4 PLT- 259 בנוסף נרשמו לו הבדיקות הבאות (עבורן טרם חזרה תשובה): GLOBULIN ALPHA-1+2, GLOBULIN BETA1+2, GLOBULIN GAMA. מבקשת לדעת האם נראה כי לי ולו יש טלסמיה? כמו כן האם הערכים הנ"ל (גלובולין) שטרם חזרו רלוונטים לאבחנה של טלסמיה? תודה רבה!

מנהל פורום המטולוגיה