אנמיה קלה וירידה בברזל - בגלל טבעונות?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/10/2018 | 03:13 | מאת: ירדן

שלום בן 47 בריא. לפני 4 שנים בדיקות דם המגלובין תקין על 15.2 (טווח 13.5 עד 18). ברזל 148 וטרנספרין 236. אני כבר 3 שנים טבעוני, לא לוקח תוספי ברזל. בבדיקות דם אחרונות אנמיה קלה עם המגלובין 13. יש חריגות מטה קלות ב RBC ו המטוקריט. ללא חריגות אחרות בשאר מדדי כדוריות כגון נפח וכו'. ברזל ירד ל 80 (טווח 60 עד 160) וטרנספרין כמעט לא שינוי 246 (עלה ב 2% ביחס ל 4 שנים קודם, אך בנורמה במחצית הראשונה של התחום). הרופא המליץ תוסף ברזל וחזרה על בדיקות בעוד חודשיים. במקביל נתן לי בדיקת דם סמוי בצואה (אמר לבצע לפני התחלת תוסף ברזל). משום מה לא בוצעה בדיקת פריטין. האם ייתכן שהשינוי הדרסטי ברמות הברזל הוא בגלל התזונה החדשה? (יש לציין שרמת הברזל אמנם ירדה ב 45 אחוז, אך עדיין בתחום הנורמה). הרופא אמר שאפשרי שהירידה בגלל תזונה, אבל הוא לא חושב שהאנמיה הגבולית היא בגלל חוסר הברזל, כי אין רמות הטרנספרין תקינות. לבדיקות הדם הבאות הוא גם הוסיף הורמון אנדו וגם פריטין זמני קרישה PT ומשהו בשם ZPP וגם CRP. אשמח לקבל יותר מידע על מה יכול להיות גורם האנמיה. יש לציין כי בשנים עברו היו מקרי אנמיה קלה כאלו במגביל למחלות חום. תודה

כדי לאבחן חסר ברזל חשוב לבדוק פריטין-זו הבדיקה הרגישה ביותר. בנוסף במקרה של טבעונות כדאי לבדוק גם רמת b12.

מנהל פורום המטולוגיה