בדיקת מח עצם בדיקה ומשמעות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/10/2018 | 13:42 | מאת: God

שלום רב, בעבר כתבתי לך... שנמצא אצלי למבדא בבנס גונס ובדם למבדא 70 שהיחס הוא 0.19. אמרת לי שזאת רמה לא מוגברת מאוד ולא ככ מתאים למיאלומה ויש לבדוק כמילואידיס. בכל מקרה נשלחת לבדיקת מח עצם וההמטולולוגית אמרה שבמשטח מח עצם אין ריבוי תאי פלסמה כנראה לא מיאלומה. השאלה היא מה בעצם ההבדל בין משטח מח עצם לפתולוגיה ( שלה אנחנו מחכים) ? ואם לא נצפה ריבוי תאי פלסמה יתכן שבפתולוגיה יהיה משהו אחר?? כמובן שמחכים לתוצאת קונגו רד.. אבל מה בהקשר של מיאלומה? לא הבנתי מה ההבדל בבדיקה ( ההמטולוגית אמרה שסופית סה רק בפתולוגיה אבל לפיה אין מיאלומה) תודה

הבדיקה הפתולוגית משלימה נתונים לגבי מח העצם. גם לגבי כמות תאי הפלסמה וגם לגבי עדות לעמילואיד במח העצם על ידי צביעת קונגו רד. בדיקה נוספת שמשמשת פעמים רבות לצורך אבחנה של עמילואידוזיס היא ביופסיה משומן בטני, בדיקה פשוטה ולא פולשנית.

14/10/2018 | 17:11 | מאת: God

תודה על תשובתך... השאלה היא אם לא נמצא ריבוי תאים במשטח מח עצם התשובה לרוב תהיה זהה גם בפתולוגיה? שאת אומרת כמות את מתכוונת באחוזים? תודה

כמות הכוונה אחוזים. לעיתים יש שוני בין שתי הבדיקות מבחינת האחוזים.

מנהל פורום המטולוגיה