המטומה שבוע 10+5 ולקיחת קלקסן ואספירין

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/10/2018 | 22:37 | מאת: אפרת ש

שלום אני בהריון הריון ספונטני, שבוע 10+5 נצפה שק הריון ודופק עובר מתאים לשבוע 10 +5 , לפני שבוע נצפה המטומה צמודה לשק הריון גודל 12 מ''מ , היום בדיקה us ההמטומה גדלה ל17 מ''מ , יש לציין שאני מטופלת בקלקסן 40 מג בעקבות הפלות חוזרות וhmtfr לאחר בירור קרישיות יתר בהריון זה התחלתי טיפול באספירין מינון נמוך בעקבות רעלת הריון בשתי ההריונות הקודמים, הרופא נשים המטפל אינו מבין למה אני לוקחת קלקסם וממליץ להפסיק יש לציין כי הפסקתי לחמישה ימים וההמטומה רק גדלה , אני עכשיו אובדת עצות ונורא מודאגת אין לי דימום חיצוני ברוך ה' , אבל האם ההמטומה הזו לא פוגעת בהתפתחות העובר , האם דבר זה מאיים על ההפלה, אני כבר שבוע במנוחה משום שהעבודה שלי היא קשה אני סייעת בגן ילדים ,חשוב לי לציין שהלידה הקודמת עברתי ניתוח קיסרי חירום ואחריו היה לי דימום תוך רחמי שאיים על חיי עברתי מסכת גיהנום מנות דם וטיפול נמרץ מה אני עושה הצילו!!!

המקרה מורכב וקשה לענות דרך המחשב. ממליצה להתייעץ עם רופא הנשים וכן עם ההמטולוג שרשם את הקלקסאן.

מנהל פורום המטולוגיה