Itp , טבעות נמוכות, אנמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/10/2018 | 21:27 | מאת: יוליה

שלום רב, אני שואלת עבור חברה קרובה. לפני מספר חודשים היא פנתה אל הרופא בעקבות שופט דם תת אורחים, דימויים מהאף ומהחניכיים., חולשה. הופנתה למיון ולאחר סדרה של בדיקות ורמה נמוכה ביותר של טסיות דם נאמר כי יש לה itp. היא קיבלה טיפול בסטרואידים במינון גבוה (לאחר שמינוי נמוך לא עזר) והגיעה מפעם לפעם לביקורת. כשהטסיוץ היו נמוכות אשפזו אותה וכשהם היו במגמת עליה היא שוחררה עם המשך טיפול בסטרואידים. לפני כשבוע היא החלה להרגיש ממש רע, חולשה קשה, סחרחורת, כאב ראש בלתי נסבל. היא לא פנתה למיון ולאחר 4 ימים פשוט לא הצליחה לקום מהמיטה מרוב חולשה וכאב ראש. בעלה נאלץ להרים אותה לרכב ולמיון, התברר שההמוגלובין שלה צנח ל-4! היא קיבלה מנות דם, עשו לה סיטי שהיה תקין ושוב נשלחה לביתה ובבקשה לחזור לביקורת כעבור שבוע. מנסיונך, מה עוד מומלץ לבדוק? האם מה שאני מתארת מאפיין itp כולל הירידה הפתאומית והחדה בהמוגלובין (יש לציין כי לא נמצא שום שימול פנימי/חיצוני)? מה היית ממליצה לבצע כדי להבין מה בדיוק יש לה וכיצד עליה לטפל ולהתמודד עם זה? כולנו במשפחה חסרי אונים מול זה שאין לרופאים אמירה חד משמעית על מצבה. אודה לעזרתך

ירידה בהמוגלובין יכולה להיות מסיבות רבות: דימום, חסר ויטמינים, מחלה דלקתית, נוגדנים בדומה לITP או בעיה במח העצם. סביר להניח כי אחד מאלה הוא ההסבר ויש להיוועץ ברופא המטפל, במעדה ואין סובה ברורה מומלץ לפנות לבירור אצל המטולוג

מנהל פורום המטולוגיה