בדיקת דם ועודף בכדוריות דם אדומות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/09/2018 | 10:24 | מאת: רינה

היי ..אחרי בדיקת דם יצא שיש לי הומגלובין נמוך 10.5 ורמת ברזל נמוכה 25 אך מצד שני עודף בכדוריות דם אדומות 5.5 ..איך זה יכול להיות ואיך ניתן להוריד את רמת הכדוריות לנורמה?! חשוב לציין שבזמן האחרון עשיתי טיפולים בדיקור סיני יכול להיות שהדיקור עודד את הגוף לייצר יותר מדי כדוריות? ועוד דבר יומיים לפני הבדיקה סיימתי לקחת כדורי פרוברה להחזרת המחזור?! אשמח אם תוכלי ל עזור לי במציאת פתרון לעודף הזה

ההערך החשוב הוא ההמוגלובין ולא מספר הכדוריות האדומות.יש לברר את סיבת האנמיה:, יכולות סיבות רבות כמו חסר ברזל, חבר ויטמינים או טלסמיה. כדי לדעת האם יש חסר בברזל מומלץ לבדוק פריטין. כדי לדעת איך לטפל באנמיה יש קודם כל לאבחן את הסיבה.

מנהל פורום המטולוגיה