לשפוך קצת אור על מצבי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/09/2018 | 12:24 | מאת: יהודית

שלום רב, אני בת 57 ברקע צנתור לבהי מטופלת כרוני בכדורים מדללי דם ולחץ דם. במעקב של ספירת דם. החל משנת 2017 התחילה לי הפרשה מוגברת בשתן של אלבומין מערכים של 200 עד היום לערכים של 3.5 גרם ליממה באיסוף. לאור ספירת הדם האחרונה שהדגימה כמות מןפרשת של חלבון הופניתי ל us כליות תקין לגמרי. ערכי ספירת הדם של תפקודי הכליות תקינים כולל קריאטינין, אלבומין, סידן, קלצים פרוטאין טוטאל וכו. נשלחתי לאיסוף חדש כולל בנס גונס שהדגים lambada free lc ללא ערכים במספרים (בפורומים אני רואה שיש טווחים ואצלי לא היה כתוב) וכתוב שרמת האלבומין גבוה ורוב חלבוני הנסיןב נכחו. Iga בנורמה,igm בנורמה ואילו igg מתחת לנורמה 490 שהערך התקין מתחיל ב 530. גלובלין גמא 7.9.שהערך הרצוי 11.1 ואלפא 1 5.1 שהערך הרצוי 4.9 ומצויין חלבוני המצב החריף. גלובלין אלפא 2 18 שהערך הרצוי 16.1 שאלתי היא לאור ממצאים קליניים אלה על אילו מחלות יכול להעיד? ממספר רב של אנשים הבנתי שמיאלומה כרוכה במספר גבוה מאוד של אחד הגלובלינים. לבירור למיאלומה נשלחתי לflc קאפא בנורמה למבדה 70 והיחס נמוך כלפי מטה 0.19 בבקשה שפכי קצת אור על מצבי....

23/09/2018 | 12:25 | מאת: יהודית

שחכתי לציין מיקרוגלובלין 2b2 בנורמה תודה מראש.

מדובר בממצא גבולי אך לאור הפרשה מוגברת של חלבון בשתן יש לשלןל מחלות של תאי פלסמה כמו עמילואידוזיס. ממליצה לפנות ליעוץ מסודר אצל המטולוג שיעבור על הנתונים ויפנה אותך לבדיקות המתאימות.

27/09/2018 | 13:08 | מאת: יהודית

בכל זאת שלחו למח עצם למרות שלא נראה שיש מיאלומה... למה לדעתך?

מנהל פורום המטולוגיה