מתן ברזל אחרי דימום

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/09/2018 | 18:50 | מאת: אנטולי

שלום רב. השאלה כמה עירוי וונופר ברזל אפשר לקבל ברצף אחרי דימום מסיבי שפסק. קבלתי 700 מ"ג תוך 7ימים. ברזל עלה מ 14 ל 35.6 hb 7.8 ל 8.8 hb, rbc 2.7 ל3/06 יש ספרות ש אומרת אפשר להגיע ל1000 מג תוך 14 יום. עודה לך מאוד אל תשובה

המינון תלוי לרב במשקל. בכל מקרה הכמות שקיבלת היא די גדולה לזמן קצר. במידה והדימום פסק ההמוגלובין אמור להתאושש לבד עם הזמן. מניחה. שקיבלת גם דם וגם מנות דם מכילות ברזל. לצורך מעקב יש לראותאת ערכי הפריטין ולא הברזל.

11/09/2018 | 21:59 | מאת: אנטולי

ד"ר שלום ותודה רבה על תשובה המהירה. רק רציתי להוסיף שדם לא קבלתי,ומשקל שלי 65 ק"ג.

מנהל פורום המטולוגיה