בדיקת דם-כדוריות לבנות וטסיות דם.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/08/2018 | 15:15 | מאת: נועם

חבר שלי עשה בדיקת דם לאחרונה והתוצאות היו תקינות למעט רמה נמוכה של כדוריות דם לבנות וטסיות דם. הסיבה שהוא ניגש לעשות את הבדיקה הינה תחושת עייפות וחולשה כללית (סהכ בגבר בריא בן 26 מתאמן). גם בבדיקות דם שלו לפני שנה היתה כמות נמוכה של כדוריות דם לבנות. יש למה לחשוש לאיידס?

קשה לענות בלי לראות את תוצאות הבדיקה. לירידה במספר התאים הלבנים יש סיבות רבות, אחת מהן היא זיהום וירלי. בכל מקרה במידה ויש חשד להדבקות בHIV יש לבצע בדיקה הסציפית לנגיף ולא להסתמך על ספירת הדם.

מנהל פורום המטולוגיה