בדיקת מח עצם טחול מוגדל 17 ס״מ

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/08/2018 | 11:14 | מאת: דן

בן 20, בריא . בעקבות טחול מוגדל 16 ס״מ שהיה במשך שנה שגדל ל17 וקצת ס״מ היום בפעם הראשונה אחרי מעקב של שנה נשלחתי לבדיקת סקר לגושה ובנוסף לבדיקת מח עצם, שכנה מאוד ״נחמדה״ שלנו סיפרה לי שבדיקת מח עצם זה לצורך גילוי מיאלומה או משהו כזה, וסיפרה קצת על המחלה (שהרגה את בעלה) בקיצור, הצליחה להלחיץ אותי ברמה שב3 ימים האחרונים ישנתי אולי 40 דק בלילה ולא יצאתי מהבית. הרופא הסביר שהבדיקה למח עצם זה בגלל שלא מצאו כלום בכול הבדיקות דם ו האולטראסאונד שנשלחנו (לדבריו בדיקות הדם המקיפות ביותר שאפשר) חוץ מכדוריות דם לבנות 3.8 במקום 4.2 מינימום וטסיות 138,000 הכול היה תקין האם אכן לשם כך בודקים את מוח העצם? האם לדעתך זה הכיוון שאליו הרופא הולך? מה הסבירות בכלל לסרטן דם בנער בן 20 בריא אני נמנע מלקרוא באינטרנט , כי זה גורם לחרדות מיותרות תודה רבה.

16/08/2018 | 15:04 | מאת: זה מה שנבדק בדם ויצא תקין

all Biochemistry תפקודי כבד B2 Microglobulin Immunoglobulin G Immunoglobulin M Immunoglobulin a albumin alpha 1 alpha 2 beta 1 beta 2 כול אלו תקינים ב100 אחוז gamma בחריגה קלה ( 20 אחוז שהמקס' 18.8) D.Coombs IgG D.Coombs Igm D.Coombs Iga D.Coombs C3c D.Coombs C3d Indirect Coombs כול אלו negative - לפי מה שהוסבר לי תקין

אחת הסיבות להגדלת טחול היא מחלה המטולוגית ראשונית מסוגים שונים, לא בהכרח לויקמיה. לעיתים כחלק מבירור הגדלת טחול עושים בדיקת מח עצם. לציין כי הסיכון למחלה המטולוגית משמעותית בסיטואציה זו אינו גדול מאד. אך לעיתים מומלץ להשלים את הבירור המלא ליתר בטחון.

מנהל פורום המטולוגיה