נטילת קומדין סכנת שימוש בקומדין לטווח ארוך מאוד

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/07/2018 | 17:40 | מאת: כוכי

שלום אני זקוקה לקומדין בקביעות.האים שימוש ארוך טווח בinrתקין עלול ליצור בעיות ופגיעה משמעותית בגופי לאורך זמן מעבר לסכנת דימומים?האים ידועה פגיעה נוספת לאורך זמן האים יש מדללי דם טבעיים? תודה רבה

הסיכון העיקרי בנטילת קומדין הוא נטייה לדימום, והדרך למנוע דימומים היא להקפיד על איזון ערכי INR ולהימנע מחשיפה לגורמים אחרים היכולים להחמיר נטייה לדמם. יש תרופות אחרות לדילול דם (קסרלטו, פרדקסה ועוד...) אך הן אינן מתאימות לכל מטופל.

מנהל פורום המטולוגיה