סחרחורת עקב שימוש בקסרלטו

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/07/2018 | 20:15 | מאת: אהוד

שלום, עקב אירוע DVT התחלתי שימוש בקסרלטו. לאחר מספר שבועות של שימוש בתרופה, הכאבים ברגל חלפו, אך יש תחושה של סחרחורות וכבדות בראש. בדיקות הדם וכל שאר הבדיקות של רופאים מראות שהכל תקין, ואין חשש לדימום פנימי. האם ידוע על תופעת סחרחורות בעקבות שימוש בקסרלטו? האם אפשר להחליף באמצע הטיפול תרופה? תודה רבה!

סחרחורת אינה תופעת לוואי שכיחה של קסרלטו ויש סבירות גבוהה שהסחרחורת אינה קשורה לתרופה, ביחוד אם ההמוגלובין תקין ואין דימום. יש תרופות דומות לקסרטו אך לא זהות- פרדקסה ואלקוויס. לעיתים ניתן להחליף בין התרופות- תלוי במקרה הספציפי.

מנהל פורום המטולוגיה