המוגלובין נמוך כשהרוב תקין מודאגת

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/07/2018 | 10:54 | מאת: מישהי

שלום וסליחה מראש על החפירה, לפני כחודש וחצי אחרי בדיקות דם נאמר לי שיש אצלי אנמיה על חוסר ברזל, הברזל היה 37 המוגלובין היה 12.3 וכל השאר היה תקין (B12, פריטין, ..) הרופא הביא לי ליטול תוסף ברזל שעזר וכרגע הברזל עלה והוא על 72, הבדיקות האחרונות שעשיתי לפני יומיים אלה התוצאות: ברזל-72 פריטין -38 B12-490 FOLIC ACID-גדול מ 10 (תקין) מה שמדאיג אותי אלו הערכים האלה: WBC ירד מ7.5 ל 4.8 תוך חודשיים RBC 3.85 המוגלובין ירד מ12.3 ל 11.5 LYMPHOCYTES% -43.8(אחרי שהיתה24.4) ולפי האפליקציה של מכבי כל השאר על גדר התקין כולל בי 12 וברזל והכל, בנוסף אני סובלת מכאבי בטן שבאים והולכים כבר כמה שנים שלא ייחסתי להם כל כך הרבה חשיבות אני פשוט חיה עם זה, לפעמים עיקרם הם בצד שמאל, עם שינויים ביציאות, אני מודאגת מהתוצאות, מכיוון שאני גם מחזור לא קיבלתי כמה חודשים בגלל שחלות פוליציסטיות(הייתי לוקחת גלולות והפסקתי לכמה חודשים, הרופא רצה לבדוק הורמונים או משהו בבדיקות דם וחזרתי לקחת לפני שבוע,הכל בהמלצת הרופא כמובן), כך שהדימום לא יכול לנבוע משם , אני בת 22, יש לי קצת כאבי ראש וקושי לסיים אימוני ריצה שאני עושה לפעמים, מתעייפת מהר וזה כנראה מהאמוגלובין הנמוך השאלה מה יכול להיות הבעייה על סמך מה שרשמתי לך? אשמח לתשובה

ההמוגלובין גבולי ואינו מסביר את התסמינים, כמו כן אין עדות לחסר ברזל משמעותי לפי הנתונים שהצגת. כך שאיני רואה בעיה המטולוגית משמעותית.

מנהל פורום המטולוגיה