אנמיה ובלוטת התריס (ותלסמיה)

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/07/2018 | 21:25 | מאת: א

שלום רב. לאחרונה התגלה שיש לי יתר פעילות של בלוטת התריס. אני ממתינה לתור לאנדוקרינולוג ובינתיים לא מטופלת. במקביל, בספירת דם התגלה שיש לי אנמיה חדשה - המוגלובין וRBC הולכים ויורדים מבדיקה לבדיקה. הרופא אומר שיכול להיות שזה קשור ביתר הפעילות של בלוטת התריס. האם לדעתך יש קשר בין שני הדברים? בנוסף, הרופא שלח אותי לבדיקות לנשאות תלסמיה. התוצאה הייתה תקינה לHbA (למעשה מעט מתחת לנורמה) והתוצאה של הHbA2 היה 3.3 כשהטווח הוא 2.2-3.2. ההמטולוג אמר שזה נחשב לבטא תלסמיה מיינור. האם לדעתך זוהי כן נשאות לתלסמיה כשהערך הוא כ"כ גבולי? תודה רבה מראש.

הממצאים בבדיקה האלקטרפורזה יכולים להתאים לטלסמיה מיינור. לגבי האנמיה: יכולה להיות משנית לטלסמיה אך יש לשלול סיבות נוספות כמודוגמאת חסר בברזל וB12. אנמיה כתוצאה מהפרעה בפעילות בלוטת התריס קורת לרב בתת פעילות ולא ביתר פעילות.

מנהל פורום המטולוגיה