הומוזיגוט וטיסה ארוכה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/07/2018 | 19:47 | מאת: דבורה

שלום. האם במצב mthfr homozigot יש צורך בטיפול לפני טיסה של 12 שעות? זריקת קלקסן גורמת לי לתגובה אלרגית. האם מספיק להתהלך כל שעה ולשתות הרבה מים? האם יש תועלת בכדור קרטיה לפני הטיסה? תודה.

מוטציה בMTHFR בפני עצמה אינה דורשת טיפול למניעת קרישים. ההחלטה תלויה ברקע הרפואי ובעיקר בהיסטוריה של קרישי דם.

19/07/2018 | 07:46 | מאת: דבי

שלום רב, ברשותך אחדד, אין לי היסטוריה של קרישי דם, מוטציה התגלתה עקב רעלת הריון. כיום בת 48 ללא מחלות רקע או תרופות קבועות. בעוד שבוע טסה לקנדה ולא הצלחתי להבין אם מוטציה בפני עצמה, במצב טיסה ארוכה בלבד, מחייבת טיפול. תודה מראש.

מנהל פורום המטולוגיה