הצורך בטיפול מונע קרישיות לפני טיסה ארוכה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/06/2018 | 22:03 | מאת: פזית

אני בת 50 בעיקרון בריאה, אבל לאבי היה אירוע מוחי ואני מקבלת טיפול הורמונלי לגיל המעבר AVIANA. האם יש צורך בטיפול מונע לפני טיסה ארוכה 15 שעות לקרישיות?

יש לשקול מתן מדללי דם לפני טיסה ממושכת כאשר יש היסטוריה של קרישי דם וורידיים ו/ או גורמי סיכון משמעותיים לקרישי דם ורידיים כמו ממאירות או נטייה לקרישיות על פי בדיקות דם. על פניו על פי הנתונים שהצגת בשאלה- זה לא המקרה. בכל מקרה על מנת למנוע קרישי דם כדאי לקום מדי פעם במהלך הטיסה.

מנהל פורום המטולוגיה