טרומביצוטמיה ראשונית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/04/2018 | 17:21 | מאת: אורית

לאחר בדיקה מדוקדקת על תשובות ספירת הדם במשך 7 שנים ואף יותר אחורה נמצא כי היתה חריגה פעם 505 פעם 515 פעם 560 פעם 470 פעם 505 כרגע עומד על 510. בתקופות הללו היה גם תקופות של מאגרי ברזל נמוכים מאוד והמוגלובין סביב 12 11.70 כרגע המוגלובין עומד על 12.90 ופריטין 28 . היה טעות שלא נשלחתי לבירור et והרופא חושב שיתכן שהייתי כל התקופה הזו ברמות האלו של טסיות ולא עלו לפי הבדיקות לגבוה מ 600. לא קרה לי שום סימן או אירוע כלשהו שהחשיד לאיזושהי בעיה. עכשיו נשלחתי לבירור לגבי et ואני מאוד בחרדות ומאוד ומאוד חוששת בגלל שלא נשלחתי לפני כן לאבחון הרופא אמר שחייתי עם זה ולא קרה לי כלום ואין לי מה לחשוש . האם זה גרם להחמרה? כרגע wbc 10.3 כדוריות אדומות תקין plt 510. לפני חודש עברתי ניתוח wbc עלה עד ל18 וירד בחזרה ל10.3. אשמח אם תוכלי לפרט לי לגבי מקרה כזה מה דעתך. הרופא אמר שלא מטפלים במילא ברמות כאלו. יש אנשים שמאובחנים ב800 ובמליון ואף מליון וחצי והמקרה שלי נקרא טרמבוציטוסיס קל. שאלתי אותו לגבי אופציות אחרות של מחלה יותר קשה אז הוא אמר שעשיתי אולטרא סאונד בטן. הטחול והכבד תקינים אז הסיכויים שואפים לאפס. האם תוכלי לרשום את דעתך על מקרה כזה ?

יש סיבות רבות לעליה בטסיות כמו חסר ברזל, מחלות דלקתיות ועוד. סיבה חשובה היא טרומבוציטוזיס ראשונית. על מנת לדעת מה הסיבה דרוש בירור המטולוגי מסודר לעיתים כולל בדיקת מח עצם. הסיבוך העיקרי של טרומבוציטוזיס ראשונית היא נטייה לקרישים ולכן נותנים טיפול. הטיפול נקבע לא לפי כמות הטרומבוציטים אם כי על פי גורמי סיכון כמו גיל והיסטוריה של קרישי דם. במקרים רבים לוקח זה עד שמגיעים לאבחנה וזה לרב לא גורם להחמרה. כאמור חשוב לעבור בירור המטולוגי מסודר

מנהל פורום המטולוגיה